
مینا در هر یک ما زنده است! با هر یک ما در مقاومت سهیم است!
چزدا (CISDA) یاد مینا، بنیانگذار «جمعیت انقلابی زنان افغانستان» (راوا) را در سیوششمین سالگرد جان باختناش گرامی میدارد!
مینا جان،
ما با شجاعت و ایستادگی شما زمانی آشنا شدیم که رفقای تان مصمم بودند تا امر آزادی زنان را که در جوانی خویش -اواخر دهه ۱۹۷۰- آغاز کرده بودید، ادامه دهند.
در پوهنتون کابل، گروههایی از محصلان بنیادگرا حق ادامه تحصیل دختران را به چالش کشیده و برای تهدید و زندانی ساختن آنان در خانه، به روی شان اسید پاشیدند. همچنان بیعدالتی شدید اجتماعی بمثابه مشخصه زندگی زنان، عاملی بود تا شما اقدام انقلابی خود را در افغانستان آغاز نمایید.
پس تو مینا جان با گروه کوچکی از دوستان مورد اعتمادات به بافتن شبکهای از مقاومت دست زدی و این مسیر زیبای مبارزه، قلب و شعور زنان اقشار مختلف اجتماعی و قومی را تسخیر کرد. بدینترتیب «راوا»، اولین سازمان فمینیستی، سکیولار، دموکراتیک و ضدبنیادگرا در افغانستان، گلهای بسیاری از انقلاب زنان افغانستان را پرورش داد. بسیاری از آنان همچنان بصورت زیرزمینی و با آیندهنگری همیشگی شان، در داخل کشور به فعالیت خود ادامه داده و به همبستگی ما نیاز دارند.
مینا جان، وقتی «راوا» را راهاندازی کردی، تو و همرزمانت میدانستید که زنان افغان یک گروه اجتماعی شدیدا تحت ستم در داخل سیستم بزرگتر و به شدت خشونتآمیزتری اند: سرکوب سیاسی علیه هر شکلی از اعتراضات دموکراتیک، تقویت بنیادگرایی در همتنیده با حمایت خارجی و تهاجم نظامی و اشغال سرزمین تان. از آن زمان تا کنون زندگی زنان در همه عرصهها، به طرز وحشتناکی به جایی که امروز قرار داریم، پسرفت کرده است، زیرا رهایی [زنان] در یک سیستم مردسالار که با تمام اشکال خشونت و از جمله جنگ و تروریزم اعمال قدرت میکند، امکانپذیر نیست.
مینا جان، در تکامل مبارزات باورنکردنی تو، آن زمان نیز فرا رسید که صدای مقاومت شگفتانگیز «راوا» را به گوش جهانیان برسانی تا ضمن همبستگی و همسویی با سایر زنان و جنبشهای آنان، نیروهای دموکراتیک افغان -که «راوا» نیز در زمره آن بود- به رسمیت شناخته شوند. هنوز برجستهترین نمونه فراموشنشدنی (به لطف مداخله دولت میتران، که اقداماتی را برای دعوت رسمی «راوا» به فرانسه انجام داد) سخنرانی شما در محکومیت اشغال نظامی اتحاد جماهیر شوروی در کنگره انترناسیونال سوسیالیست در سال ۱۹۸۱ در مقابل نمایندگان شوروی را بیاد داریم که همه دوصدوپنجاه هیئت از سراسر جهان را تحت تاثیر تعهد «راوا» برای مبارزه برای حق تعیین سرنوشت مردم افغانستان قرار داده و جهت تشویق بپاایستادند.
فراموش نمیکنیم که وقتی در سال ۱۹۹۹ اولین رفقای زن ایتالیایی از وبسایت جدید شما بازدید کردند، به صفحه اصلی شما برخوردند که نگاشته بود: «از این که به صفحه اصلی مظلومترین زنان جهان پیوستید ممنونیم! اگر دوستدار آزادی و مخالف بنیادگرایی هستید، با مایید!» مینا جان، از آن پس، ما با تو هستیم و تو در درون تک تک ما زندهای. صدای تو صدای ماست، زیرا مقاومت تو، مقاومت ما در برابر هرنوع خشونتی است که هنوز مانع زندگی آزادانه هر زن در جهان امروزی به شمار میرود.
ما زنانی هستیم که دیگر بیدار گشتهایم، ما راه خود را یافتهایم و هرگز برنمیگردیم...
مینا جان، ما به مردم و سرزمینی که در آن زندگی داریم عشق میورزیم و با قوت تمام در راه تو گام زنیم، راهی که به رهایی همه زنان منتهی خواهد گشت....
زندگی، زن، آزادی!
با عشق و همبستگی به همه رفقای «راوا»!
همرزمان تان در چزدا